Rinnakkaissessiot /
Parallel sessions
Tutustu täällä rinnakkaissessioiden tarjontaan ja käy sen jälkeen ilmoittautumassa sessioihin ravintolasalin ilmoittautumispisteellä.
2.10.2024
klo 11.00-12.15 & 13.30-14.45
Rinnakkaissessiot 1-5
1) Keho, ääni ja runo – Työpajassa tutkitaan kehon ja äänen yhteyttä itsessämme ja vuorovaikutuksessa. Työskentelemme harjoitusten ja runotekstien avulla. Työpaja ei vaadi ennakkoon valmistautumista. Harjoitukset tehdään ryhmässä yhdessä, liikkuen ja istuen, ne soveltuvat kaikille, eikä niihin tarvita laulu- tai esiintymistaitoa. Rentoutta keholle ja mielelle! Työpajan ohjaa Minna-Maria Mattila. A-talo, 5krs. Tila MPA5019.
Olen sairaanhoitaja YAMK (Luovuus ja taide sosiaali- ja terveysaloilla) ja Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäsen, runonlausunta on johtanut minut tutkimaan kehollisuuden ja taiteiden merkitystä vuorovaikutuksessa ja hyvinvoinnissa, olen ohjannut työpajoja sekä opiskelijoille että työelämässä oleville.
2) Tunnekuvia: Löydä luovuutesi kuvaa tekemällä! – Tässä työpajassa on luvassa sarja hauskoja ja spontaaneja kuvataideharjoituksia, jotka auttavat vapauttamaan luovuutesi sekä löytämään uusia tapoja ilmaista itseäsi, tunteitasi ja ajatuksiasi. Lopuksi reflektoimme kokemusta yhteisesti lempeässä ilmapiirissä. Työpajan ohjaavat Suvi Jaakkonen ja Virpi Viitala. A-talo, 2krs. Tila MPA2022.
Olen Suvi Jaakkonen, taidemaalari. Kuvataide on minulle väylä itsetuntemukseen, vuorovaikutukseen, voimaantumiseen ja kauneuden kokemiseen. Opetan ja teen taidetta.
Olen Virpi Viitala, kuvisope ja ratkaisukeskeisen kuvataideterapian ohjaaja. Olen innokas tutkimaan kuinka voimme rohkaista luovuutta esiin päivittäisessä elämässämme ja yhteistyössä muiden kanssa.
3) Ikäystävällisen luovan toiminnan ABC – iloa ja osallisuutta mahdollistamassa. – Mitä ikäystävällisyys luovassa toiminnassa tarkoittaa? Miten luovien ja toiminnallisten menetelmien ja yhdessä tekemisen kautta mahdollistetaan ikääntyneiden osallisuutta? Tervetuloa työpajaan tekemään, kokemaan ja kartuttamaan ammatillista työkalupakkia!
Työpajan ohjaa Heidi Oilimo (Sairaanhoitaja YAMK, Geronomi AMK). A-talo, 5krs. Tila MPA5025.
Työskentelen Metropolia Ammattikorkeakoulussa vanhustyön lehtorina. Ennen siirtymistäni Metropoliaan, toimin Eläkeliitossa saavutettavan musiikkitoiminnan suunnittelijana. Olen vuosien ajan kouluttanut erilaisia ryhmiä ikäystävällisen musiikkitoiminnan ohjaamiseen vapaaehtoistoimijoista ja hoitajista kuoronjohtajiin.
4) Sote-alan monipuoliset ja luovat työtavat – Työpajassamme pohditaan, miten varmistaa erilaisella osaamisella, toimintakyvyllä ja jaksamisella olevien ammattilaisten pääsy ja pysyminen sote-alan tehtävissä? Millaisia luovia keinoja voimme hyödyntää sote-alla? Työpajan toteuttavat Ulla Vehkaperä ja Pia Vaajakallio Polku monimuotoiseen työelämään -hankkeesta. A-talo, 2krs. MPA2028.
Olen Pia Vaajakallio ja työskentelen Vamlasissa työelämäasiantuntijana. Vamlas tukee vammaisten lasten ja nuorten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta opinnoissa, työelämässä ja vapaa-ajalla.
Olen Ulla Vehkaperä ja toimin toimintaterapian tutkinnon lehtorina Metropoliassa. Viime vuosina olen toiminut useissa osatyökykyisten työllistämistä edistävissä hankkeissa sekä kouluttajana työkykykoordinaattorikoulutuksessa.
5) Pakene pulasta luovuudella – Simuloimme hätätilanteen ratkaisemista pakopelillä, jossa pääset käyttämään ryhmäläistesi kanssa luovuuttasi pelastaaksesi potilaan. Samalla tutustut siihen, miten aistien rajoittaminen vaikuttaa mielikuvitukseen ja arjen ongelmanratkaisutaitoihin. Työpajan ohjaa Kaiku ja Varjo. D-talo, 1krs. MPD1002 (Myllypuro-sali).
Olemme Kaiku ja Varjo, eli upseeriurallaan kuulovammautunut Toni Hinkka ja syntymäsokea artisti Heidi Torn. Olemme saavutettavuuden supersankareita, kirjailijoita, pakopeliyrittäjiä ja tiimien valmentajia.
Rinnakkaissessiot 6-10
6) Vuorovaikutustaitoja draaman keinoin – Tässä työpajassa tutkitaan vuorovaikutustaitoja yksinkertaisten draamallisten harjoitteiden kautta. Työpajassa toimitaan vuorovaikutuksellisesti ja keskustelevasti, ilmaisten ja kokeillen. Pääpaino on omien vuorovaikutustaitojen vahvuuksien hahmottamisessa ja vuorovaikutustilanteiden ymmärtämisessä. Osallistuja saa omakohtaisen kokemuksen harjoitteista ja voi hyödyntää harjoitteita omalla alallaan. Työpajan ohjaa Tytti Jäppinen. A-talo, 5krs. MPA5020.
Olen teatterin ja draamakasvatuksen ammattilainen, joka iloitsee pienestä ja unelmoi suuria. Opettelen iloitsemaan myös virheistä, jotta uskaltaisin kokeilla uutta. Vain silloin luovuus voi päästä valloilleen.
7) Luovuus on tulevaisuuden työelämätaito! – Tässä työpajassa tutustumme luovuuden voimaan ja kokeilemme menetelmiä sen herättelyyn työelämän ja oman hyvinvoinnin näkökulmista. Meissä kaikissa on luovuutta, tarvitaan vain rohkeutta sen käyttöön! Työpajan ohjaa Outi Pyrhönen (TtM, th AMK, opinto-ohjaaja ja psykoterapeutti). HUOM. tämä työpaja tarjolla ainoastaan 13.30-14.15! A-talo, 4krs. MPA4010.
Olen mielen hyvinvointiin ja ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen perehtynyt terveysalan lehtori, joka on innostunut taiteen ja luovuuden mahdollisuuksista terveysalalla.
8) Luovuus, vuorovaikutus ja liikkumisen ilo – Tässä pajassa ei istuta ja kuunnella, vaan vuorovaikutetaan, kokeillaan ja ihmetellään. Oppimisen työkaluina käytetään erilaisia toiminnallisia, kehollisia ja elämyksellisiä harjoituksia, niin välineillä kuin ilman. Työpajan ohjaa Kevin Collet. A-talo, 2krs. MPA2007.
Olen osteopaatti ja aikaisemmalta koulutukseltani liikuntatieteiden maisteri. Taustana on myös Shaolin Kung-Fu, jota olen harrastanut ja myös opettanut. Metropoliassa toimin lehtorina osteopatian, vanhustyön ja fysioterapian tutkinnossa. Liikkuminen eri muodoissaan on minulle erinomainen, vapaa ja hauska tutkimuskenttä, jossa saa ihmetellä ja havainnoida kehollisuuden, kokemuksellisen oppimisen ja vuorovaikutuksen seikkoja.
9) Itsetuntemusta ammatillisen kasvun tueksi: kirjallisuusterapeuttinen työpaja – Työpajassa kirjoitetaan kirjallisuusterapeuttisia harjoituksia. Työskentelyn avulla voi tarkastella omaa ammatillista kasvua ja kehittymistä. Tarkoituksena on syventää itsetuntemusta ja tulla tietoiseksi omista vahvuuksista ja tarpeista. Harjoituksiin voi palata itsenäisesti ja niitä voi soveltaa asiakastyössä. Työpajan ohjaa Johanna Holopainen. A-talo, 4krs. MPA4018.
Olen koulutukseltani sairaanhoitaja, kirjallisuusterapiaohjaaja ja tuleva filosofian tohtori (väitös 1.6.2024). Haluan tarjota kirjallisuusterapeuttisia työkaluja ihmisten avuksi elämän eri vaiheissa.
10) Aistin, tunnen, koen ja olen: kuinka hyödynnän luovuuttani vuorovaikutus -ja kohtaamistilanteissa – Tässä työpajassa tutustutaan kehollisuuden, aistien ja case-esimerkkien keinoin vuorovaikutuksellisuuteen ja tapaan olla vuorovaikutuksessa erilaisten tunteiden äärellä. Työpaja ei vaadi ennakkoon valmistautumista. Harjoitukset tehdään yhdessä osana ryhmää. Työpajan ohjaa Mari Seppänen. A-talo, 4krs. MPA4009.
Olen sosiaali- ja terveysalan ammattilainen (sh, TtM, Amo ja ekspressiivisen taideterapian ohjaaja). Urallani olen ehtinyt toimimaan opettajana, asiantuntijana ja esihenkilönä. Luovuus eri muodoissaan on minulle tapa olla, hengittää ja vuorovaikuttaa. Kuljen jatkuvasti Liisa Ihmemaassa-tyylisesti ihmetellen alamme erilaisissa vuorovaikutus- ja kohtaamistilanteissa. Olen kirjoittanut kaksi kirjaa tunnetaidoista (Tunnetaidot voimavarana-opas sosiaali- ja terveysalalla sekä Näin selviät tiimin jäsenenä).
Rinnakkaissessiot 11-15 / Parallel sessions offered in english
11) SingLates – a method that combines gentle Pilates exercises with vocal training. Come experience the gently flowing SingLates-workshop which aims to strengthen the connection of the body and voice. This workshop will be held in English and is led by the co-developer of SingLates (LauluLates), a singer, vocal coach, musical actress and Conscious Breathing coach Jenny Liebkind. If you are interested in this session, wear comfortable and flexible clothes and bring a water bottle. B-building, K-floor – MPBK029 (Exercise Studio).
I have performed major roles in professional theatre and toured the world as a vocal soloist for over 20 years. I have over 15 years of experience teaching singing, which has also been the basis for the development of the SingLates/LauluLates method.
12) Creative agency – In this workshop we explore the lived body as the foundation of creativity and interaction. Through movement and imagination we attune to various qualities of experience. We investigate how considering the lived body resonates with our sense of agency in the now. A-building, 4th floor – MPA4015.
Zipora Ogola and Valtteri Kiviniemi are artists and friends. They work with music, composition, songwriting and dance. Accessing the breadth of embodied experience is at the core of their creativity.
13) Pedagogical Approaches for Audience Encounters – The workshop focuses on collaboratively developing visions for future audience engagement and outreach work. For example musicians increasingly engage in cultural well-being initiatives and new professional skills are required for working in multidisciplinary settings. The workshop is led by Dr Sanna Kivijärvi. N.B.: During the workshop, data will be gathered for related research. Participation in the workshop is welcome even if you choose not to take part in the research. A-building, 5th floor – MPA5018.
I’m a researcher and senior lecturer based at Helsinki Metropolia University of Applied Sciences where I currently oversee a transdisciplinary master’s degree programme, Creativity and Arts in Social and Health Fields.
14) Trauma healing poetry – In this session, Nemat Battah opens up about her relation to C-PTSD and how she used writing poems to process some of her thoughts and feelings during her healing journey. Nemat will share several poems that she wrote in English and in Arabic during the past years, where she explains the feelings and experiences behind each poem. A-building, 4th floor – MPA4008.
Nemat Battah is a Palestinian-Jordanian singer, oud player, composer, and educator. Nemat is currently based in Helsinki, Finland, where she is a lecturer and vice-head at Sibelius Academy’s Global Music Department.
15) Moment for Meeting – Experience and explore what kinds of possibilities for presence, interaction and connection non-verbal entrainment can offer. This workshop will be held English and is led by Eveliina Stolp (Doctor of Education). A-building, 2nd floor – MPA2029.
I am a lecturer in music education at the University of Jyväskylä, interested in children’s and teachers’ agency, embodiment and interactions, and the effects of collective music-making on prosocial behaviour.
3.10.2024
klo 11.00-12.15 & 13.30-14.45
Rinnakkaissessiot 1-5
1) Keho, ääni ja runo – Työpajassa tutkitaan kehon ja äänen yhteyttä itsessämme ja vuorovaikutuksessa. Työskentelemme harjoitusten ja runotekstien avulla. Työpaja ei vaadi ennakkoon valmistautumista. Harjoitukset tehdään ryhmässä yhdessä, liikkuen ja istuen, ne soveltuvat kaikille, eikä niihin tarvita laulu- tai esiintymistaitoa. Rentoutta keholle ja mielelle! Työpajan ohjaa Minna-Maria Mattila. A-talo, 5krs. Tila MPA5019.
Olen sairaanhoitaja YAMK (Luovuus ja taide sosiaali- ja terveysaloilla) ja Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäsen, runonlausunta on johtanut minut tutkimaan kehollisuuden ja taiteiden merkitystä vuorovaikutuksessa ja hyvinvoinnissa, olen ohjannut työpajoja sekä opiskelijoille että työelämässä oleville.
2) Tunnekuvia: Löydä luovuutesi kuvaa tekemällä! – Tässä työpajassa on luvassa sarja hauskoja ja spontaaneja kuvataideharjoituksia, jotka auttavat vapauttamaan luovuutesi sekä löytämään uusia tapoja ilmaista itseäsi, tunteitasi ja ajatuksiasi. Lopuksi reflektoimme kokemusta yhteisesti lempeässä ilmapiirissä. Työpajan ohjaavat Suvi Jaakkonen ja Virpi Viitala. A-talo, 2krs. Tila MPA2022.
Olen Suvi Jaakkonen, taidemaalari. Kuvataide on minulle väylä itsetuntemukseen, vuorovaikutukseen, voimaantumiseen ja kauneuden kokemiseen. Opetan ja teen taidetta.
Olen Virpi Viitala, kuvisope ja ratkaisukeskeisen kuvataideterapian ohjaaja. Olen innokas tutkimaan kuinka voimme rohkaista luovuutta esiin päivittäisessä elämässämme ja yhteistyössä muiden kanssa.
3) Ikäystävällisen luovan toiminnan ABC – iloa ja osallisuutta mahdollistamassa – Mitä ikäystävällisyys luovassa toiminnassa tarkoittaa? Miten luovien ja toiminnallisten menetelmien ja yhdessä tekemisen kautta mahdollistetaan ikääntyneiden osallisuutta? Tervetuloa työpajaan tekemään, kokemaan ja kartuttamaan ammatillista työkalupakkia! Työpajan ohjaa Heidi Oilimo (Sairaanhoitaja YAMK, Geronomi AMK). A-talo, 5krs. Tila MPA5025.
Työskentelen Metropolia Ammattikorkeakoulussa vanhustyön lehtorina. Ennen siirtymistäni Metropoliaan, toimin Eläkeliitossa saavutettavan musiikkitoiminnan suunnittelijana. Olen vuosien ajan kouluttanut erilaisia ryhmiä ikäystävällisen musiikkitoiminnan ohjaamiseen vapaaehtoistoimijoista ja hoitajista kuoronjohtajiin.
4) Sote-alan monipuoliset ja luovat työtavat – Työpajassamme pohditaan, miten varmistaa erilaisella osaamisella, toimintakyvyllä ja jaksamisella olevien ammattilaisten pääsy ja pysyminen sote-alan tehtävissä? Millaisia luovia keinoja voimme hyödyntää sote-alla? Työpajan toteuttavat Ulla Vehkaperä ja Pia Vaajakallio Polku monimuotoiseen työelämään -hankkeesta. A-talo, 2krs. MPA2028.
Olen Pia Vaajakallio ja työskentelen Vamlasissa työelämäasiantuntijana. Vamlas tukee vammaisten lasten ja nuorten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta opinnoissa, työelämässä ja vapaa-ajalla.
Olen Ulla Vehkaperä ja toimin toimintaterapian tutkinnon lehtorina Metropoliassa. Viime vuosina olen toiminut useissa osatyökykyisten työllistämistä edistävissä hankkeissa sekä kouluttajana työkykykoordinaattorikoulutuksessa.
5) Pakene pulasta luovuudella – Simuloimme hätätilanteen ratkaisemista pakopelillä, jossa pääset käyttämään ryhmäläistesi kanssa luovuuttasi pelastaaksesi potilaan. Samalla tutustut siihen, miten aistien rajoittaminen vaikuttaa mielikuvitukseen ja arjen ongelmanratkaisutaitoihin. Työpajan ohjaa Kaiku ja Varjo. D-talo, 1krs. MPD1002 (Myllypuro-sali).
Olemme Kaiku ja Varjo, eli upseeriurallaan kuulovammautunut Toni Hinkka ja syntymäsokea artisti Heidi Torn. Olemme saavutettavuuden supersankareita, kirjailijoita, pakopeliyrittäjiä ja tiimien valmentajia.
Rinnakkaissessiot 6-10
6) Vuorovaikutustaitoja draaman keinoin – Tässä työpajassa tutkitaan vuorovaikutustaitoja yksinkertaisten draamallisten harjoitteiden kautta. Työpajassa toimitaan vuorovaikutuksellisesti ja keskustelevasti, ilmaisten ja kokeillen. Pääpaino on omien vuorovaikutustaitojen vahvuuksien hahmottamisessa ja vuorovaikutustilanteiden ymmärtämisessä. Osallistuja saa omakohtaisen kokemuksen harjoitteista ja voi hyödyntää harjoitteita omalla alallaan. Työpajan ohjaa Tytti Jäppinen. HUOM. tämä työpaja tarjolla ainoastaan 13.30-14.15! A-talo, 5krs. MPA5020.
Olen teatterin ja draamakasvatuksen ammattilainen, joka iloitsee pienestä ja unelmoi suuria. Opettelen iloitsemaan myös virheistä, jotta uskaltaisin kokeilla uutta. Vain silloin luovuus voi päästä valloilleen.
7) Luovuus on tulevaisuuden työelämätaito! – Tässä työpajassa tutustumme luovuuden voimaan ja kokeilemme menetelmiä sen herättelyyn työelämän ja oman hyvinvoinnin näkökulmista. Meissä kaikissa on luovuutta, tarvitaan vain rohkeutta sen käyttöön! Työpajan ohjaa Outi Pyrhönen (TtM, th AMK, opinto-ohjaaja ja psykoterapeutti). A-talo, 4krs. MPA4010.
Olen mielen hyvinvointiin ja ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen perehtynyt terveysalan lehtori, joka on innostunut taiteen ja luovuuden mahdollisuuksista terveysalalla.
8) Luovuus, vuorovaikutus ja liikkumisen ilo – Tässä pajassa ei istuta ja kuunnella, vaan vuorovaikutetaan, kokeillaan ja ihmetellään. Oppimisen työkaluina käytetään erilaisia toiminnallisia, kehollisia ja elämyksellisiä harjoituksia, niin välineillä kuin ilman. Työpajan ohjaa Kevin Collet. A-talo, 2krs. MPA2007.
Olen osteopaatti ja aikaisemmalta koulutukseltani liikuntatieteiden maisteri. Taustana on myös Shaolin Kung-Fu, jota olen harrastanut ja myös opettanut. Metropoliassa toimin lehtorina osteopatian, vanhustyön ja fysioterapian tutkinnossa. Liikkuminen eri muodoissaan on minulle erinomainen, vapaa ja hauska tutkimuskenttä, jossa saa ihmetellä ja havainnoida kehollisuuden, kokemuksellisen oppimisen ja vuorovaikutuksen seikkoja.
9) Tarinankerronta ammattilaisille: hyödynnä narratiivien voima – Hyödynnä tarinankerronnan vaikuttavuus ammatillisen viestinnän edistämisessä sekä mielekkäämpien yhteyksien luomisessa. Tässä työpajassa syvennymme siihen, miten ammattimaisesti laaditut kertomukset voivat vaikuttaa potilaiden hoitoon, parantaa tiimin dynamiikkaa ja saada aikaan vaikuttavia tuloksia. Tutustu tarinankerronnan taiteeseen mukaansatempaavien havaintojen ja käytännön harjoitusten avulla. Työpajan ohjaa Terhi Kesela. A-talo, 4krs. MPA4018.
Olen intohimoinen sosiaalitieteiden ammattilainen, jota motivoi haavoittuvassa asemassa olevien yhteisöjen vahvistaminen ja vaikutusmahdollisuuksien lisääminen, sekä heidän ääntensä kuuluvaksi tuominen. Viime vuodet olen toiminut yrittäjänä, tällä matkalla olen valjastanut narratiivisten menetelmien voiman sosiaalisen muutoksen aikaansaamiseksi laajemmassa mittakaavassa.
10) Inspiraation herättelystä käytännön työkalupakiksi: miten kuvataiteita voi käyttää työelämässä? – Tervetuloa työpajaamme, jossa pääset tutkimaan ja testaamaan miten visuaalisen taiteen kautta voi löytää uusia tapoja lisätä ja hyödyntää luovuutta työelämässä. Et tarvitse aiempaa kokemusta, vain avoimen mielen ja innostuksen kokeilla jotain uutta! Työpajan ohjaavat Katri Liimatainen ja Annika Siven. C-talo, 1krs. MPC1001 (showroom).
Olemme toimintaterapeutteja ja pian valmistuvia CRASH-maisteriopiskelijoita. Sukellamme työssämme luovuuden ja sen mahdollisuuksien maailmaan ja tutkimme, miten valjastaa nämä osaksi ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta.
Rinnakkaissessiot 11-17 / Parallel sessions offered in english
11) LauluLates – Pysähdytään pehmeiden Pilates-liikkeiden ja liukuvien ääniharjoitteiden äärelle. Tule yhdessä kokemaan kehon ja äänen yhteensulautumista lempeän ja virtaavan LauluLates -menetelmän parissa. Työpajan ohjaa LauluLateksen toinen kehittäjä, laulaja, laulunopettaja, musikaalinäyttelijä ja Conscious Breathing- hengitysohjaaja Jenny Liebkind. Tätä rinnakkaissessiota varten kannattaa ottaa mukaan vesipullo sekä laittaa päälle mukavat ja joustavat vaatteet. B-talo, K-kerros – MPBK029 (peilisali).
Olen tehnyt merkittäviä rooleja ammattiteattereissa ja kiertänyt laulusolistina ympäri maailmaa jo 20 vuotta. Minulla on yli 15 vuoden kokemus laulunopettamisesta, jonka pohjalta myös LauluLates-menetelmä on kehittynyt.
12) Luova toimijuus – Tässä työpajassa tutkimme kehoyhteyttä luovuuden herättäjänä sekä kohtaamisen lähtökohtana. Virittäydymme liikkumalla ja kuvittelemalla kehon erilaisiin kokemusmahdollisuuksiin. Tarkastelemme kokemuksellisen kehon merkitystä toimijuudellemme nykyhetkessä ja suunnatessamme maailmaan. Työpajan ohjaa Zipora Ogola ja Valtteri Kiviniemi. A-talo, 4krs. MPA4015.
Olemme taiteilijaystävykset Zipora ja Valtteri, työskentelemme musiikin, säveltämisen ja sanoittamisen sekä tanssin parissa. Kehollisen kokemisen laajuus on meille taiteen ja luomisen lähtökohta.
13) Pedagogical Approaches for Audience Encounters – The workshop focuses on collaboratively developing visions for future audience engagement and outreach work. For example musicians increasingly engage in cultural well-being initiatives and new professional skills are required for working in multidisciplinary settings. The workshop is led by Dr Sanna Kivijärvi. N.B.: During the workshop, data will be gathered for related research. Participation in the workshop is welcome even if you choose not to take part in the research. A-building, 5th floor – MPA5018.
I’m a researcher and senior lecturer based at Helsinki Metropolia University of Applied Sciences where I currently oversee a transdisciplinary master’s degree programme, Creativity and Arts in Social and Health Fields.
14) Trauma healing poetry – In this session, Nemat Battah opens up about her relation to C-PTSD and how she used writing poems to process some of her thoughts and feelings during her healing journey. Nemat will share several poems that she wrote in English and in Arabic during the past years, where she explains the feelings and experiences behind each poem. A-building, 4th floor – MPA4008.
Nemat Battah is a Palestinian-Jordanian singer, oud player, composer, and educator. Nemat is currently based in Helsinki, Finland, where she is a lecturer and vice-head at Sibelius Academy’s Global Music Department.
15) Mielikuvitusjumppaa – Miten arjen ympäristöt voivat herätellä mielikuvittelukykyä? Tutustutaan kuvataiteilija Riina Noron teosten maailmoihin, jotka nyrjäyttävät todellisuuden toiseksi. Teemme kuvitteluharjoituksia paperille tai puhelimelle. Työpajan ohjaavat Riina Noro (kuvataiteilija) ja Synnöve Lindberg (muotoilija YAMK). A-talo, 4krs. MPA4011.
Olen Riina Noro taiteen sekakäyttäjä ja tukea tarvitseva taiteilija. Taiteen tekeminen merkitsee minulle tutkimustyötä paperilla ja kiinnostuskohteiden esittämistä. Vuodesta 2013 olen työskennellyt Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla Helsingissä.
Olen Synnöve Lindberg toimin kulttuurisuunnittelijana Autismisäätiössä. Autismikirjolla olevien henkilöiden kulttuuristen oikeuksien edistäminen on työtäni. Olen toiminut vuosia myös kuvataideohjaajana Autismisäätiön päivätoiminnassa.
16) Liikkumalla lisää luovuutta ja työhyvinvointia – Tässä työpajassa pohditaan, miten omaan työhön voidaan liikkeen ja kehollisuuden keinoin tuoda lisää luovuutta, vapauttaa tilaa ajattelulle ja edistää omaa työssä jaksamista. Työpajan ohjaa Hanna Lankia (TtM) Metropolia on the Move -hankkeesta. A-talo, 4krs. MPA4009.
Olen Hanna Lankia ja työskentelen hankepäällikkönä Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn Metropolia on the Move -liikuntahankkeessa. Hankkeen tavoitteena on edistää Metropolian opiskelijoiden päivittäistä fyysistä aktiivisuutta ja edelleen hyvinvointia ja opiskelukykyä.
17) Luovuus ja keho stressin säätelyssä, rauhoittumisen apuna – Työpajassa kokeillaan ja ihmetellään käytännössä, miten mielen ja kehon kierroksia ja kuormaa voisi helpottaa. Työpajan ohjaa fysioterapeutti, CRASH-opiskelija Kati Jelekäinen. A-talo, 2krs. MPA2029.
Aloitin ryhmien ohjaamisen noin 12-vuotiaana ohjaamalla erilaisia kerhoja pihan pienemmille lapsille. Vuosien varrella minulle on kertynyt kokemusta mm. teatteri ja luova liike -ryhmien sekä psykofyysisen fysioterapian, sukupuoli-identiteetin ja vakauttava trauma -ryhmien ohjaamisesta.